„SMALSUČIAI“ KŪRĖ RUDENINĘ MOZAIKĄ

Šiaulių lopšelis-darželis ,,Coliukė“, pakvietė mūsų mokyklos vaikus dalyvauti respublikiniame kūrybiniame plenere „Rudens mozaika 2020“ ir mozaikas dėlioti ne miesto erdvėse, kaip jau buvo įprasta, bet savo mokyklos kieme. Šiais metais Pleneras skirtas Mokyklų bendruomenių metams ir Vaiko emocinės gerovės metams paminėti. Plenero tema ,,Čia esu…“.

Kvietimą priėmė “Smalsučių” grupės vaikai kartu su socialine pedagoge Nijole ir, žinoma, priešmokyklinio ugdymo pedagoge Rasa.

Vaikai iš gamtinės medžiagos, sodo ir daržo gėrybių ant žolės turėjo kurti mozaikas, vaizduojančias mokyklos savitumą, simbolius, plenero pavadinimą papildančių vertybinių nuostatų iliustracijas.

Kūrybinio proceso metu įgyvendinant originalias idėjas, bendraujant interaktyviomis, netradicinėmis formomis buvo siekiama skatinti vaikus kurti palankią emocinę aplinką, pagrįstą visų grupės vaikų pasitikėjimu ir bendradarbiavimu, tinkamu emocinio intelekto ugdymu, aktyvaus, sąmoningo piliečio ugdymu, patirti veikimo kartu ir meno pažinimo džiaugsmą. Nors vaikų kolektyvas susiformavęs daug metų, bet šiemet jie visi tapo priešmokyklinukais, pasikeitė auklėtojas, pedagogas, auklėtojo padėjėjas, vaikai įsikūrė naujoje grupėje, tad iššūkių jiems pakako. Projektas skatino vaikus stiprinti pozityvias nuostatas, kūrybiškai, aktyviai veikiant su turimomis gamtinėmis medžiagomis/priemonėmis, įgyvendinti STEAM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, meno ir matematikos) idėjas.

Margaspalvis ruduo yra pats ryškiausias ir spalvingiausias metų laikas. Vis dar pažaidžia išdykę saulės spindulėliai. Mūsų „Smalsučių“ grupės ugdytiniai, kaip tie saulės spindulėliai, taip pat striksėjo, derino spalvas ir įvairias gamtines medžiagas, o jų būta įvairių: kankorėžiai, rudeninių gėlių žiedai, rojaus obuoliukai, erškėčio uogos, kaštonai, akmenukai, medžio žievė ir lapai. Pasitardami derino spalvas ir sudėliojo įvairiaspalvę mozaiką, kurią pavadino – „RUDENĖLIO SPALVOS“.
Kaip tai jiems pavyko kviečiame įvertinti patiems.

Socialinė pedagogė
Nijolė Gimžauskienė

Nuomonės / pastebėjimai

Visagino lopšelis-darželis „Auksinis raktelis“
Įstaigos kodas 190230443
A. s. LT72 7300 0100 0261 9894
Bankas „AB Swedbank“

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Elena Čekienė – direktorė

Taikos pr. 20, LT-31110 Visaginas 
Tel./faks. +370 386 70719
Tel. +370 386 73186
El. paštas sekretore@visaginoraktelis.lt

2024 © Visagino l-d „Auksinis Raktelis“
Versija neįgaliesiems