NUPIEŠK EMOCIJĄ

„Žvaigždučių“ ir „Katinėlių“grupėse vyko socialinio emocinio ugdymo užsiėmimas: „Nupiešk emociją“. Užsiėmimo tikslas – stiprinti ir ugdyti vaikų savimonę. Šio užsiėmimo metu ugdytiniai susipažino su 5 emocijomis: džiaugsmu, baime, liūdesiu, pykčiu ir nuostaba. Susėdę ratu išsiaiškinome, kas yra šios emocijos, kaip jas apibūdinti, ką kiekvienas vaikas jaučia, kai juos aplanko viena iš šių emocijų.

Kalbėjome apie kiekvieną emociją atskirai, vaikučiai pasisakė kiekvienas, taip, kaip jiems atrodo. Kas yra džiaugsmas, kaip galima atpažinti kada jie džiaugiasi? Kėlė rankas tie, kurie kartais jaučiasi liūdni… aptarėme kodėl tai nutinka.

O ką gi darome kai supykstame? Kas yra baimė? Kada pastarąjį kartą buvote išsigandę? Ką reiškia nuostaba? Vartėme ir aptarėme Kakės Makės knygutę „Emocijos“ Labai ji tiko mūsų pasirinktai temai.

Paskui vaikai gavo po lapą popieriaus su nupieštais veidais, kuriems išsitrynė veido išraiškos. Vaikai turėjo jas nupiešti. Vieni piešė savarankiškai, kiti su aulėtojų Giedrės Sitnovienės ir Rimos Boleišienės pagalba. O įdomiausias veidelis buvo paskutinis, nes jame vaikai piešė save taip, kaip jautėsi šiuo metu. Popieriaus lape visų emocijos buvo skirtingos, jas aptarėme.

Socialinė pedagogė
Nijolė Gimžauskienė

Nuomonės / pastebėjimai

Visagino lopšelis-darželis „Auksinis raktelis“
Įstaigos kodas 190230443
A. s. LT72 7300 0100 0261 9894
Bankas „AB Swedbank“

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Elena Čekienė – direktorė

Taikos pr. 20, LT-31110 Visaginas 
Tel./faks. +370 386 70719
Tel. +370 386 73186
El. paštas sekretore@visaginoraktelis.lt

2024 © Visagino l-d „Auksinis Raktelis“
Versija neįgaliesiems