Visagino vaikų lopšelis-darželis „Auksinis raktelis“

Mokomės naujų ugdymo formų ir metodų

Mokytojai darbe, o tėvai, turbūt, pokalbiuose su mokytojais dažnai išgirsta žodį STEAM. Ar visi žinome, ką jis reiškia?

Pats paprasčiausias ir daugelio minimas paaiškinimas, kad STEAM – tai iš anglų kalbos kilęs akronimas, kuriame užšifruotos keturios disciplinos: angl. Science – mokslas, Technology – technologijos, Engineering – inžinerija, Arts – menai ir kūryba ir Math – matematika. Na ir kas? Juk viso to vaikai ir taip mokomi mokykloje, tačiau STEAM edukacijos esmė slypi kur kas giliau.

Tai ne atskiros disciplinos, o edukacijos filosofijos rūšis, kai tuo pačiu metu suteikiama galimybė mokytis gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir kūrybos, bei matematikos. Siekiant gerinti vaikams ateityje svarbias kompetencijas, tiek tėvams, tiek mokytojams, tiek neformalaus švietimo organizatoriams svarbu suprasti, kad technologijų, gamtos mokslų, inžinerijos, menų ir matematikos sritys turėtų būti neskaidomos ir suvokiamos kaip viena neatsiejama STEAM ugdymo dalis.

Rugsėjo 16 d. mūsų mokytojai gilino žinias seminare „Kūrybiniai STEAM planai ir projektai“, kuriame savo mintimis dalijose lektorė Dovilė Naujokaitė – VšĮ „Mokymosi mokykla“ projektų vadovė, lektorė, ikimokyklinio ugdymo projektų koordinatorė. Gera buvo po ilgo laiko seminare dalyvauti ne per kompiuterį, o „gyvai“.

Seminare pedagogai įgijo ne tik naujų žinių, bet praktiškai įgyvendino STEAM elementus.

Mums, mokyklos administracijai, lieka palinkėti pedagogams ir vaikams kūrybiškumo įgyvendinant įgytas žinas kasdienėje veikloje. Ugdykime šiuolaikišką ir visokeriopai išsilavinusį vaiką.

Nuotraukose atsispindi seminaro atmosfera.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Tėvams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas