Visagino vaikų lopšelis-darželis „Auksinis raktelis“

Kaziuko kermošius

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2024-03-06
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. kovo 5 dieną mūsų darželyje nuo pat ryto grupėse nuotaikingai šurmuliavo vaikai, o mokytojos susikaupę dengė stalus kepiniais, rankdarbiais… Tėvelių, vaikų, mokytojų, mokytojų padėjėjų kūrybiškumas, kruopštumas, pastangos buvo regimos ir visų pastebėtos. Virtuvės darbuotojos paįvairino šventę gardžiu kompotu, taipogi paruoštomis daržovėmis vaikų rungtynėms.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui pasirūpino Kazytės sūriais visų grupių vaikučiams.

Nuoširdžiausia padėka visiems dalyviams – visai darželio bendruomenei, atėjusiems pirkti, palaikiusiems šypsenomis su gera nuotaika.

Skambant lietuvių liaudies muzikai, muzikos salėje įrengtoje vaizdinėje kamaraitėje su senovinių rakandų atributika, tautiniais rūbais apsirengusi, vaikus pasitiko gaspadinė Kazytė. Ant stilizuoto
arkliuko atjojo gaspadorius Kaziukas. Jis smagiai nuteikdamas kermošiaus nuotaikai, prajuokindamas vaikus, apjojo aplink susirinkusius, nuo arklio nuvirsdamas, mat arklys pasibaidė.

Pasilabinęs: „Sveiki visi. Gerai, kad jūsų čia tiek daug susirinko. Džiaugsitės kas girdėsit, gailėsitės kas negirdėsit“ tęsė šmaikščias, kermošiui būdingas kalbas… Kaziukas, užduodamas klausimus susirinkusiems, į kokią šventę ar mugę susirinkę, kaip dar kitaip vadinamos Kazimierinės, vaikus įtraukė pamąstyti, prisiminti ką buvo sužinoję grupėse – Kazimierinės dar vadinamos vyturėlio švente, kai nuo jo giesmės sniegas tirpsta ir prasideda pavasaris.

Vieversys išgieda pirmą giesmę. Kaziukas kvietė visus susirinkusius prisijungti prie vyturio giesmės rankomis ir širdimis: išmokime pinti, sukti, rungtyniauti, daržoves pavadinti ir troškiniui katilus paruošti, dainuoti, šokti. Skambėjo Kazytės organizuojamos dainos, sukosi rateliai: „ Ciceliukė Marceliukė“, „Gudo dūdos“, „ Kiaulė grikiuos“, „ Sadūnai“(linksma muzika), „

Gurgu gurgu į Kaziuko turgų“. Kazytė visas grupes apdovanojo sūriais. Tai bent gaspadinė! Kaziukas priminė besiliksminantiems ir galbūt nuo linksmybių primiršusiems, jog laikas joti į kermošių: pirkti, parduoti ar dykai atiduoti. Vaikus Kaziukas pamokė linksmą ketureilį, kaip yra sakoma kai į turgų kas eina, kas važiuoja, kas ant arklio joja:

Gurgu gurgu į Kaziuko turgų,
Gurgu gurgu į Kaziuko turgų.
Pirksime puodynę – bus gražu.
Pirksime riestainį – bus gardu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Tėvams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas