Visagino vaikų lopšelis-darželis „Auksinis raktelis“

STEAM atviros prieigos centre

Džiaugiuosi, kad Visagino lopšelis-darželis ,,Gintarėlis“ pakvietė vykti kartu į Utenos STEAM centrą. Atvykę į centrą susipažinome su pastato istorija. STEAM centras įsikūręs buvusiame Utenos dvare. Buvusio Utenos dvaro sodybos rūmų pastatas dėl jo vertingųjų savybių įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, jam suteiktas aukštas kultūros paveldo objekto statusas.

STEAM atviros prieigos centras – tai modernių technologijų centras, kuriame sudaromos sąlygos mokiniams pamokų metu ar po jų atlikti tyrimus, konstruoti, modeliuoti ir susipažinti su mokslo inovacijomis. Centre yra 4 laboratorijos: robotikos ir informacinių technologijų, biologijos ir chemijos, fizikos ir inžinierijos, astronomijos ir aeronautikos.

Pagal parengtą techninį projektą II-ame bus įkurtos STEAM laboratorijos ikimokyklinio bei pradinio ugdymo vaikams, veiks neformalaus suaugusiųjų švietimo veiklos, mokytojų kvalifikacijos tobulinimas bei įsikurs Utenos švietimo centras.

Šią dieną mūsų laukė paskaitos, įvairiausi bandymai bei eksperimentai moderniose laboratorijose.

Apsilankymas centre labai patiko. Juk ne kiekvieną dieną gali valdyti robotus, saugiai ,,prisiliesti“ prie elektros, uždegti lemputę, programuoti, konstruoti, pamatyti 3D spausdintuvo darbą.

Džiugu, kad yra tokie centrai, laboratorijos, kad mūsų šalies vaikai turi galimybes juose mokytis, kurti, tobulėti. O mes parsivežėme idėjų savo STEAM laboratorijoms. Kiekvienas rado kažką, ką galės įgyvendinti, pritaikyti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Tėvams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas