Visagino vaikų lopšelis-darželis „Auksinis raktelis“

Trikrepšis – tai jėga, žaisime jį visada

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2024-03-18
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 14 d. „Obuoliukų“ grupės ugdytiniai, jų broliai, sesės, tėveliai dalyvavo Respublikiniame ikimokyklinių įstaigų trikrepšio festivalyje. Festivalio tikslas – perteikti vaikams pergalės skonį ir komandinio dalyvavimo rungtynėse svarbą žaidžiant trikrepšio aikštelėse, suburti Lietuvos ikimokyklinių įstaigų bendruomenes į masinį trikrepšio žaidimą.

Festivalio metu, vaikai ir jų tėveliai buvo supažindinti su šia sporto šaka, jos taisyklėmis. Visi draugiškai mankštinosi, žaidė žaidimus, dalyvavo estafetėse.

Kai kurie dalyviai pirmą kartą išgirdo apie trikrepšį. Trikrepšis – yra naujasis krepšinio variantas – lyg jaunesnysis krepšinio brolis. Judėjimo, kamuolio valdymo, žaidimo technika bei pagrindinės taisyklės yra tokios pat.

Kuo gi šis žaidimas skiriasi nuo įprasto krepšinio? Kiekvienoje komandoje žaidžia tik po tris žaidėjus ir vaikams smagu tiesiog mėtyti į krepšį, o kai jų net trys – malonumas dar didesnis.

Nors „Auksinio raktelio“ vaikučiai tik pradeda savo kelią trikrepšio aikštelėje, festivalyje nestigo juoko ir džiaugsmingo krykštavimo. Tiek mažiesiems žaidėjams, tiek ištikimiems sirgaliams, „Smalsučių“ grupės auklėtiniams, šis žaidimas sukėlė daug teigiamų emocijų, atskleidė vaikams komandinio žaidimo dvasią.

Festivalio organizatoriai padėkojo visiems Trikrepšio festivalio dalyviams. Visos šeimos buvo apdovanotos diplomais ir dovanėlėmis.

Šis renginys suteikė pačių šilčiausių ir gražiausių emocijų.

Mes tapome viena didelė šeima – MES LIETUVA!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Tėvams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas